BATABROK MED HEDVIG MOLLESTAD OG RUNAR GUDNASON

Et sprelsk innlegg i debatten om språk og rytmikk!


Enkelte konserter pirrer nysgjerrigheten mer enn andre, det tror vi er tilfelle denne torsdagskvelden på Spor 5 når Batabrok entrer scenen med bygderapperen Runar Gudnason (Side Brok) og gitaristen Hedvig Mollestad. Batabrok er et sideprosjekt av Jon Balkes nyskapende perkusjonsensemble Batagraf  som siden 2002 har gjort en rekke spennende prosjekter som Pratagraf med Espen Beranek Holm og Are Kalvø til Batadonten

Batabrok hadde sin premiere på Dølajazz i Lillehammer og er basert på rapperen Runar Gudnasons tekster som spinner myriader av rytmiske lydstrømmer og elektrifisert av en av landets tøffeste gitarister Hedvig Mollestad og Jon Balkes elektronikk.

 

Besetning:

Runar Gudnason – vokal, poesi

Hedvig Mollestad – gitar

Helge Norbakken – perkusjon

Snorre Bjerck – perkusjon

Jon Balke – keyboards/perkusjon/elektronikk

Spor 5

Torsdag 19. oktober kl. 20.00

Bill. 250,- (200,- medl. SJF/Bate/stud)

Kjøp Billett

andre artister


Daniel Levin + Schlippenbach/Narvesen duo

Impro + nyMusikk = Spor 5, 3.mars. Billetter selges i døra, 150kr | 80kr (stud./medl.) DANIEL LEVIN Cellisten Daniel Levin er en av de virkelig fremadstormende improvisatorer nå til dags, med base i New York. Han har vært med på å utgi over 20 album, og er en spennende og markant stemme på den internasjonale samtids- og improvisasjonsscenen. Til Stavanger kommer han med sitt soloprosjekt. Levins musikalitet skinner gjennom i hans åpenbarende nyanser som gir en subtil innsikt i hvor langt instrumentet kan strekkes. Hans musikk gir rom for en virkelig intens og meditativ lytteopplevelse. ---- SCHLIPPENBACH/NARVESEN DUO Den legendariske tyske friformpianisten Alexander von Schlippenbach møter en av den yngre generasjonens perkusjonister, Dag Magnus Narvesen. Duoen spiller improvisasjonsmusikk med intrikate sykluser og fraser som fletter seg sammen på en unik måte. Det blir friimprovisasjon med høy kompositorisk kompetanse på både mikro- og makronivå. Alexander von Schlippenbach (f.1938) er en av initiativtakerne og innovatørene til progressiv jazzmusikk i Europa. Han er og har vært retningsgivende på den europeiske improvisasjonsscenen helt siden han grunnla The Glode Unity Orchestra på 60-tallet. Schlippenbachs musikk blander frie og moderne klassiske elementer, og tonespråket vandrer ofte mellom abstrakte klangflater og jazzens tradisjoner. I de senere år har han samarbeidet med musikere som Kenny Wheeler, Misha Mengelberg og Aki Takase. Dag Magnus Narvesen (f.1983) er en slagverker fra Stavanger som har markert seg sterkt både på den norske og internasjonale improvisasjonsscenen med sin egen stemme. Med forankring i 60-tallets progressive jazz og inspirasjon fra moderne musikk fra begynnelsen av det tjuende århundre frem til i dag, skaper han musikk både som improvisator og komponist. Han leder selv et mangfold av ensembler, slik som hans egen oktett DAMANA, Dag Magnus Narvesen Kvintett og Fluxed Markings.