EN GOD MAI:JAZZ I SIKTE

«Jeg har tro på at Mai:Jazz kommer til å gi fantastisk opplevelser for alle som er glad i levende musikk.» Festivalsjef Hasse Andersen er entusiastisk når det nå nærmer seg mai, og mener at programmet i år har både bredde og topper for en hver smak.


«Det er ett program som vi mener dekker det meste, og jeg kan i nevne noen. Vi har alt fra store etablerte navn som Brad Mehldau Al Di Meola og Chris Potter. Vi har et godt utvalg fra det øverste sjiktet av norske navn Arild Andersen, Petter Wettre og Bendik Hofseth.  Bendik Hoseth stiller med sitt super band IX. Vi har nye spennende prosjekter som Hanna Paulsberg med GURLS. Yilian Canizares– Cubansk fiolinist og sanger med Afrokubansk perfeksjonisme og mye mer gjester for første gang Mai:Jazz. Mange vil nok ha stor glede av et gjensyn med Level 42, og for de som vil ha det absolutt heteste kan vi by på den dobbelte Grammyvinneren Jacob Collier. Han er forøvrig omtalt som et av vår tids største musikalske genier, og jeg synes ikke det virker som en overdrivelse. Dessuten Shobaleader One med Squarepusher – endelig til Stavanger. Franske musikere er alltid med på Mai:Jazz- i år representert med Electro Deluxe. Nytt i år er Maijazz lørdagen i Konserthuset og egen Impro lørdag på Spor 5»,  sier Hasse Andersen fra MaiJazz.

Det er ingen grunn til å gå glipp av MaiJazz 2017, her er det mulig å velge blant mange interessante artister. Et siste råd fra Hasse er at det er flere konserter som kommer til å utsolgt og at hvis du skal være helt sikker på å få med deg dine favoritter er det smart å bestille billetter så raskt som mulig.

MER INFORMASJON:

Se programmet

Kjøp Billett

andre artister


Daniel Levin + Schlippenbach/Narvesen duo

Impro + nyMusikk = Spor 5, 3.mars. Billetter selges i døra, 150kr | 80kr (stud./medl.) DANIEL LEVIN Cellisten Daniel Levin er en av de virkelig fremadstormende improvisatorer nå til dags, med base i New York. Han har vært med på å utgi over 20 album, og er en spennende og markant stemme på den internasjonale samtids- og improvisasjonsscenen. Til Stavanger kommer han med sitt soloprosjekt. Levins musikalitet skinner gjennom i hans åpenbarende nyanser som gir en subtil innsikt i hvor langt instrumentet kan strekkes. Hans musikk gir rom for en virkelig intens og meditativ lytteopplevelse. ---- SCHLIPPENBACH/NARVESEN DUO Den legendariske tyske friformpianisten Alexander von Schlippenbach møter en av den yngre generasjonens perkusjonister, Dag Magnus Narvesen. Duoen spiller improvisasjonsmusikk med intrikate sykluser og fraser som fletter seg sammen på en unik måte. Det blir friimprovisasjon med høy kompositorisk kompetanse på både mikro- og makronivå. Alexander von Schlippenbach (f.1938) er en av initiativtakerne og innovatørene til progressiv jazzmusikk i Europa. Han er og har vært retningsgivende på den europeiske improvisasjonsscenen helt siden han grunnla The Glode Unity Orchestra på 60-tallet. Schlippenbachs musikk blander frie og moderne klassiske elementer, og tonespråket vandrer ofte mellom abstrakte klangflater og jazzens tradisjoner. I de senere år har han samarbeidet med musikere som Kenny Wheeler, Misha Mengelberg og Aki Takase. Dag Magnus Narvesen (f.1983) er en slagverker fra Stavanger som har markert seg sterkt både på den norske og internasjonale improvisasjonsscenen med sin egen stemme. Med forankring i 60-tallets progressive jazz og inspirasjon fra moderne musikk fra begynnelsen av det tjuende århundre frem til i dag, skaper han musikk både som improvisator og komponist. Han leder selv et mangfold av ensembler, slik som hans egen oktett DAMANA, Dag Magnus Narvesen Kvintett og Fluxed Markings.