Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard

Norske publikumsyndlinger og engelsk stjernesaksofonist i nytt samarbeid


Da Espen Eriksen Trio i fjor vår var på turne i Storbritannia, var den engelske saksofonisten Andy Sheppard med som gjest på to konserter i London. Det var full klaff fra første tone. Samspillet satt umiddelbart og det var som om Eriksens melodier skulle vært skrevet nettopp for Sheppard. Dette ble starten på et nytt samarbeid som høsten 2017 resulterer i turneer i Norge og Sør-Korea med påfølgende plateinnspilling.

 

Espen Eriksen Trio har på kort tid opparbeidet seg en sterk stilling på den internasjonale jazzscene. Trioens ”melodiske minimalisme”, med sterke temaer og en ”less is more”-tilnærming i arrangementer og fremføring, blir gang på gang trukket frem som unik. Trioen har gitt ut tre plater på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon som alle har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner som for eksempel BBC, The Independent og KulturSpiegel.

 

Gjennom en karriere som spenner over 4 tiår og samarbeid med blant andre George Russel og Gil Evans har Andy Sheppard vist seg som en av Europas fremste saksofonister. For tiden er han blant annet aktuell med sin egen kvartett, som gir ut plater på ECM, samt med det langvarige samarbeidet i trio med Carla Bley og Steve Swallow.

 

På konserten får du høre låter fra alle Espen Eriksen Trios utgivelser i kvartettformat og det blir også premiere på noen helt nye låter skrevet spesielt til dette samarbeidet.

 

Andy Sheppard – saxofoner

Espen Eriksen – piano og komposisjoner

Lars Tormod Jenset – kontrabass

Andreas Bye – slagverk

 

Spor 5

Søndag 17. september kl. 19.30

Bill. 280,- (200,- for medl./stud./BATE) Inkl. avgift

Kjøp Billett

andre artister


Adil Kahn foredrag – Ta vare på din psykiske helse –

En mann, en mikrofon, en stemme. En viktig stemme. Adil Khan kom i rampelyset da han vant «Dansefeber» på TVNorge i 2006 og noen kjenner han nok igjen som dommer i TV2 sitt program «Norske talenter» i 2011 eller «Adils hemmelige dansere» på NRK1 i 2013/14. Adil har jobbet som skuespiller både på teater og film i flere år, men fokuserer for tiden på foredrag om psykisk helse for blant annet unge og for næringslivet. Adils favorittaktivitet er uten tvil å kommunisere med mennesker. Han har alltid likt å formidle tanker, verdier, erfaringer og følelser. I form av et ærlig foredrag på to timer deler han livshistorien sin hvor han går igjennom temaer som motgang, utenforskap, inkludering, oppdragelse, integrering, selvdisiplin, motivasjon, mestring, mot og kjærlighet. Hva skal til for å finne styrke til å følge drømmene sine? Kan man snu motgang i livet om til en styrke? Adils historie og formidlingsevne er fantastisk og unik. Adil jobber med, og fokuserer for tiden på foredrag. Adils favorittaktivitet er uten tvil å kommunisere med mennesker. Han har alltid likt å formidle tanker, verdier, erfaringer og følelser. I form av et foredrag på to timer deler han livshistorien sin hvor han går igjennom temaer som motgang, utenforskap, inkludering, integrering, selvdisplin, motivasjon, mestring, selvverd, mot og kjærlighet. Hva skal til for å finne styrke til å følge drømmene sine? Kan man snu motgang i sitt liv om til en styrke? Adils historie og erfaringer dekker mange områder.