Hopp til hovedinnholdet

To gode venner og fabelaktige musikere vil dele scenen på Spor 5 når de gir dobbeltkonsert med sine respektive soloprosjekter. Velkommen til Bård Halsne (med band) og Dag Vagle!

Forfatter: hk

Bård Halsne har vært aktiv i over 25 år som gitarist, sanger og låtskriver (Helldorado, Silver Voices, Bård & Børre- band, Sonic Beat Boom, elderly brothers mfl.) I november 2019 lanserte han sitt debutalbum «Eg har mitt blod». Albumet fikk flotte kritikker blant annet i Stavanger Aftenblad hvor Geir Flatø skriver; «Dette er viserock med føttene på bakken, hjertet utenpå og sjelen i strengene» og trillet 5 på terningen.
Han slapp nylig singlene «Varmare vind»og «KILL IT KID», og videre er det planlagt en EP utgivelse i høst, samt et nytt album i 2021 (hvis Gud vil).
Bård Halsne & Dag Vagle har i en årrekke kjent hverandre og gjort mye sammen Nå har begge «gått solo» og gjør sine egenskrevne repertoar. Bård Halsne stiller denne kvelden med band som består av Morten Goa, Jørgen Helliesen og Rune Helland. Det meldes også om musikalske gjester.

Dag Vagle jobber som soloartist og frontfigur i bandet Helldorado og han spiller også med blant annet Randi Tytingvåg Trio, Janove, Rita Eriksen, Tres Cojones med flere.
Vagle er en multimusiker som spiller både gitar, piano, fløyter i tillegg til å være en fremragende vokalist, komponist og tekstforfatter. Musikkritiker/kulturpersonlighet Egon Holstad er en av mange som har latt seg begeistre og skrev; «Dag Vagle er en av våre beste vokalister noensinne og er hans låt «Johnny’s Song» den beste som ble laget her på berget i hele tiåret? Ja, det tror jeg pinadø» (ifm. Helldorados kritierroste album «Bones in the Closet» i 2012)

Helldorado har vært Vagle sitt hovedprosjekt med en rekke plater og internasjonale turneer bak seg. De har også klart å bli «popstjerner» i Tyrkia noen år tilbake og toppet hitlister med låten «Just Like Fire» og populariteten ble ikke mindre etter at en versjon av deres låt «A Drinking Song» ble brukt som Tyrkia sin offisielle EM sang i 2008.

Dag Vagle har siden -94 jobbet som fulltidsmusiker/artist og har gjennom årene opparbeidet lang erfaring innenfor flere ulike stilarter og uttrykk. Han har en unik formidlingsevne som evner å røre publikum. Han jobber nå med et nytt soloprosjekt som publikum på Spor 5 vil få høre fra.