EKSTRAKONSERT Elin Furubotn – jubileumskonsert

EKSTRAKONSERT! Elin Furubotn feirer nytt album «BLIKK» og 20 år som plateartist på Spor 5! Elin Furubotn er en sing/songwriter og nordmenn har hørt et utall av sangene hennes i NRK radio. Hun ga ut sitt åttende kritikerroste album «Blikk», som ble lansert i februar i år, og skulle på en lang turne sammen med Torbjørn Økland (tidl.Vamp). De rakk akkurat tre konserter før de måtte gi seg.Elin Furubotn har likt å gå nye veier med musikken sin fra album til album.


I 2006 kom albumet «Villhund», hvor hun spilte og turnerte med noen av Stavangers beste musikere bl.a. avdøde Eivind One Pedersen og Morten Mølster. I 2008 og 2009 ga hun ut album på Kirkelig Kulturverksted med produsent Erik Hillestad, deretter ga hun ut i Tyskland og turnerte med jazz/folkemusiker Karl Seglem. I 2014 samarbeidet hun med klassiske Stavanger Symfoniorkester, i 2017 ga hun ut albumet «Ikkje gå deg vill» som ble produsert av popkongen Morten Abel og produsent Børge Fjordheim.

Nå er hun ute med BLIKK, og coverdesignet er illustrert av den internasjonale Stavanger-kunstneren Per Dybvig.Furubotn`s særegenhet er formidlingen og den nære kontakten med publikum. Tekstene beskriver hverdagslige situasjoner med humor, alvor og ettertenksomhet. De viser en dybde og innsikt, noe som nok hennes tidligere yrkesbakgrunn som Psykiatrisk sykepleier har bidratt til. Elin ønsker å formidle håp, fortelle at skrammer er fint. At bekymringer ikke har hjulpet noen, og at det er sunt å leke mer.Elin Furubotn startet samarbeidet med Torbjørn Økland, da hun flyttet til Oslo for fire år siden. De har hatt en omfattende turnevirksomhet sammen siden Torbjørn sluttet i Vamp, og høstet strålende kritikker.

På Spor 5 blir også Sigbjørn Apeland med, som både er tremenningen til Elin og en stjernemusiker på trøorgel.

Elin Furubotn – vokal/gitar
Torbjørn Økland – gitarer/trompet/mandolin/vokal
Sigbjørn Apeland – trøorgel

KJØP BILLETT

andre artister


Pubkor / Spor 5

Koronaviruset tvang Pubkoret i kne, men nå er det nok! I stedet for å vente på bedre tider tilpasser vi oss virus og smittervernregler - og prøver oss med et nytt Pubkor, denne gang på Spor 5, i hjertet av Stavanger. Her kan vi holde behørig avstand og samtidig være nok folk til å føle at vi er en gjeng. Pubkor? Hva er det, tenker du kanskje? Det lurer jeg fremdeles på. Det er et månedlig “kor” for absolutt alle som har lyst til å synge sammen. Jeg forbereder en fin sang som jeg tror mange syns det er gøy å synge. Kom gjerne med forslag. Jeg lager noen stemmer, legger en plan. Jeg sier hvilken sang vi skal synge dagen før selve arrangementet, hvis noen har lyst til å høre litt på den. Dere får tekst når dere kommer. Selve “øvelsen” starter kl. 20. Da bruker vi en time, kanskje halvannen på å lære sangen, og vi synger sammen og koser oss glugg. Baren er åpen. Når alle har lært sangen og alle er happy avslutter vi helt uhøytidelig med å filme en fremføring - bare som et minne. Neste måned gjentar vi forhåpentligvis hele greia, med en annen sang. Altså, ingen forkunnskaper, ikke noe forarbeid, ingen forpliktelser - annet enn at du kommer, at du har lyst til å være med, at du synger med den stemmen du har. Hvem: Dette er for ALLE som har lyst! Hvor: Spor 5 Hvorfor: Jeg har så mange gode grunner til å gjøre dette at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Det får bli en annen gang. Vi sees på Pubkor! mvh Nils Christian Fossdal