Hopp til hovedinnholdet

«Jeg har tro på at Mai:Jazz kommer til å gi fantastisk opplevelser for alle som er glad i levende musikk.» Festivalsjef Hasse Andersen er entusiastisk når det nå nærmer seg mai, og mener at programmet i år har både bredde og topper for en hver smak.

Forfatter: John Rørdam

Copyright bilde: Pål Laukli

«Det er ett program som vi mener dekker det meste, og jeg kan i nevne noen. Vi har alt fra store etablerte navn som Brad Mehldau Al Di Meola og Chris Potter. Vi har et godt utvalg fra det øverste sjiktet av norske navn Arild Andersen, Petter Wettre og Bendik Hofseth.  Bendik Hoseth stiller med sitt super band IX. Vi har nye spennende prosjekter som Hanna Paulsberg med GURLS. Yilian Canizares– Cubansk fiolinist og sanger med Afrokubansk perfeksjonisme og mye mer gjester for første gang Mai:Jazz. Mange vil nok ha stor glede av et gjensyn med Level 42, og for de som vil ha det absolutt heteste kan vi by på den dobbelte Grammyvinneren Jacob Collier. Han er forøvrig omtalt som et av vår tids største musikalske genier, og jeg synes ikke det virker som en overdrivelse. Dessuten Shobaleader One med Squarepusher – endelig til Stavanger. Franske musikere er alltid med på Mai:Jazz- i år representert med Electro Deluxe. Nytt i år er Maijazz lørdagen i Konserthuset og egen Impro lørdag på Spor 5»,  sier Hasse Andersen fra MaiJazz.

Det er ingen grunn til å gå glipp av MaiJazz 2017, her er det mulig å velge blant mange interessante artister. Et siste råd fra Hasse er at det er flere konserter som kommer til å utsolgt og at hvis du skal være helt sikker på å få med deg dine favoritter er det smart å bestille billetter så raskt som mulig.