Hopp til hovedinnholdet

Høstens jazzsesong starter på beste vis når den kritikerroste gitaristen/komponisten Martin Nodeland gjester Stavanger og Spor 5. Nodeland kommer med to flotte album i bagasjen, og hans siste utgivelse “Origins” karakteriseres som et verk, et sound, et ensemble og et album som består av en rekke komplekse og melodiøse komposisjoner, som veves sammen på en særdeles organisk måte. Flere trekker paralleller musikere som Bobby Watson og John Abercrombie sitt lydbilde.

Resultatet er denne unike organiske blandingen av strengeinstrumenter, treblås, brass og slagverk, som tar oss med på en reise gjennom en rekke gripende musikalske verdener. Reisen er rik på dynamikk, kontraster, overraskelser, utmerket samspill og strålende solistiske prestasjoner.

For anledningen får vi høre musikk fra både «Origins» og «Debut», så vel som noe helt nytt materialet. Nodeland har samarbeidet med etablerte artister som Will Vinson, Tore Brunborg, Roberto Bonati, Petter Wettre, og Live Marie Roggen, Hanna Paulsberg og OJKOS, for å nevne noen.

Martin Nodeland har sammen med flere av sine bandmedlemmer mye av sin utdanningsbakgrunn fra jazzlinjen ved UiS i Stavanger noe som gjør konserten til et ekstra gledelig gjensyn når han nå sparker i gang SJF`s høstsesong 5 med sin sterke sekstett.

Besetning:
Martin Nodeland (gitar)
Karl Hjalmar Nyberg (saksofon)
Simen Kiil Halvorsen (trompet)
Martin Sandvik Gjerde (piano)
Alexander Hoholm (bass)
Raymond Storaunet Lavik (trommer)

KJØP BILLETT