Hopp til hovedinnholdet

7. september 2019 pakket Supersofa ned utstyret etter en vellykket festivaljobb, Huseby Harvest utenfor Lillestrøm. Det neste halvåret skulle brukes til singel- og videoslipp som skulle ende opp i bandets 2. album. De første fire singlene ble samlet på EP’en Byen Beibi, som ble sluppet samme dag som Norge stengte ned, 12. mars 2020. Supersofa, som trives aller best som liveband, gikk igjen i hjemmestudio og brukte tiden til videoproduksjoner og singelutgivelser, i tillegg til lokale spillejobber i de korte periodene det var "litt åpning".

Nå er albumet endelig her. Det heter kort og godt «Supersofa». Låtene er for det meste produsert av bandet selv, og mikset i USA av Ryan Williams, som har Biffy Clyro, Pink, Rage Against The Machine m.fl på sin liste. Terje Winterstø Røthing (Skambankt) har en gjestevisitt som produsent på låta Skalpell søster.

Og nå skal bandet ut og spille for folk igjen. Tung pop og lett metall i den sjarmerende blandingen bandet har gjort seg kjent for. Supersofa er et rockeband, men den svært lange fartstiden medlemmene har, gjør at musikken framstår som en miks av påvirkningskilder gjennom populærmusikk-historien.

Bandet hadde i starten som konsept å finne hits fra pophistorien, gjendikte dem til norsk, og så spille dem i Supersofa-drakt. Dette fungerte godt på scenen, problemet var at det var en lang søknadsprosess for hver av sangene en skulle spille inn, dersom de valgte å gå den veien. Og det gjorde de ikke. De begynte med 100 prosent egenkomponert i stedet. Og der har du dagens Supersofa: Et hardtslående live-band som stort sett spiller egne låter, men velger å krydre konsertopplevelsen med covere som du ikke kjenner igjen før du har hørt minst to vers.

I 2018 kom albumet «Bensin», etter at singelen «En god mann» året før hadde vært jevnlig å høre fra landets radiostasjoner. Albumet fikk fine kritikker, og førte til flere spillejobber for bandet. Senere har det kommet flere singelutgivelser, der spesielt «Skalpell søster», produsert av Skambankt-frontmann Terje Winterstø Røthing, har slått an.

Nå er bandet spent på mottakelsen av albumet «Supersofa», som i første omgang ligger på strømmemediene, men som også kommer på vinyl.
Og aller mest gleder bandet seg til å spille for folk igjen!

Supersofa er:
Bård Sandnes: vokal og slagverk
Andreas Hjelle: gitarer
Tormod Eikill: gitarer
Tore Sværen: bass

KJØP BILLETT