Hopp til hovedinnholdet

Rockepoeten Tom Roger Aadland slipper sitt sjuende soloalbum «Songfugl» i mars, og har med seg fullt band når han kommer til Spor 5.

Det nye albumet inneholder ti originallåter av Tom Roger Aadland og ryktes å være hans lyseste album til nå. Musikkvideoen til singelen «Vestland, Vestland», med fotobidrag fra natur- og musikkentusiaster i hele landsdelen, har på kort tid blitt en favoritt med over 100.000 facebook-visninger.

Tom Roger Aadlands forrige utgivelse «Blondt i blondt» (Bob Dylans mesterverk «Blonde on Blonde» gjendiktet til nynorsk) fikk en strålende mottagelse og ble kåret til Årets Album av NRK P1 Norsk på norsk med følgende kommentar: «Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse».

Singelen «Eg må ha deg» («I Want You») ble hyllet av artistkollegaer da den kom ut. «Bravo!!», skrev Sivert Høyem på Facebook, og Hellbillies’ Aslag Haugen kommenterte at «alle som driver i faget låtskriving, vet at fallhøyden her er ekstrem…Tom Roger gjør dette på sitt eget morsmål på mesterlig vis!».

«På grensen til genialt», skrev Dagsavisen da «Rapport frå eit grensehotell» kom ut i 2015. Albumet dreide seg om menneskelig ensomhet og lengsel etter kjærlighet, og kritikerne var enige om at det inneholdt Aadlands sterkeste samling låter så langt. Singelen «Like til mi dør» gikk rett inn på A-lista hos P1, med over to tusen radiospillinger totalt.

Tom Roger Aadland tar stadig nye steg som artist og låtskriver. At han er en av landets beste tekstforfattere har flere fått med seg, for på Hellbillies’ nye album «Søvnlaus» er han mannen bak mange av tekstene, inkludert tittelsporet og «20 år på vegen».

Tom Roger er fortsatt på veien – og fortsatt på vei, og kommer til Spor 5 med et bunnsolid band bestående av:

Karl Oluf Wennerberg (a-ha) – slagverk

Ruben Oma (Ida Maria) – bass

Kristian Kvalvaag (Sigvart Dagsland) – gitar.

 

Alt ligger til rette for en flott konsertkveld i Stavanger!