Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 14. mars 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Air Play – Rosseland/Storaas/Yttredal/Eick

Air Play er et trommeløst band, men settet kunne gjerne stått på scenen. Trommeslager Trond Kopperud gikk bort i 2021, nesten 20 år etter at Fair Play spilte sin siste konsert. Som en hyllest har de gjenværende medlemmene i Fair Play samlet opp de sterke musikalske trådene og laget ny musikk til rytmer i Kopperuds ånd.

Air Play er Elin Rosseland, Vigleik Storaas, Tor Yttredal og Johannes Eick. Det er mye ny erfaring som er samlet siden sist, men utgangspunktet for musikken er den samme. Fellesskap, samspill, improvisasjon og klang. Den mellomliggende magien i melodi, rytmikk og felles uttrykk, også i det solistiske.

Alle musikerne har bidratt med musikk til bandet, da som nå. Låtene er åpne og alle følger hverandres musikalske intensjoner og det hver enkelt ønsker å uttrykke. Med lysende inspirasjon er det booket studiotid og heldige er vi som får et møte med ny musikk før den er innspilt. Vi kan også vente oss noen fine tilbakeblikk fra deres sterke debutplate Fair Play utgitt i 1989. Jazz med tekster på norsk i denne kvaliteten er sjelden vare, vi kan love deg en fabelaktig kveld. Og Kopperuds rytmer ligger mellom linjene.

Elin Rosseland – vokal, Tor Yttredal – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Johannes Eick – bass

Design Helga Bu, foto: Tore Sætre, Svein Erik Fylkesnes, Carl Størmer og Helmut Dobratz