Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 29. april 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

ANNE RIYAH – releasekonsert

ANNE RIYAH Anne Riyah Roalkvam, med artistnavnet Anne Riyah, er en lokal Stavanger-artist som vokste opp i Storhaug bydel. Anne Riyah engasjerte seg tidlig innen sang og musikk og opptrådte ved flere anledninger i lokalmiljøet. Hun fikk også med seg et år på musikklinja på Viken folkehøgskole. Etter å ha nådd til finalen i sangkonkurransen ldol i 2007, fortsatte hun å opptre i et band lokalt.

I 2013 bestemte hun seg for å flytte til London for å videreutdanne seg innen musikk. Hun studerte en 4-årig bachelorgrad i musikk ved West London University. Her fikk hun i tillegg mye erfaring som artist med eget band. Hun ga da ut en EP som hun fikk mye positiv respons på.
I 2017 flyttet Anne Riyah tilbake til Stavanger sammen med kjæresten David Stammers som var utdannet gitarist. Paret opptrådte som en akustisk duo med coversanger i et par år. I 2019 bestemte hun seg for at det var på tide å realisere en drøm om å utgi et album med egne tekster og melodier. Gjennom pandemiårene 2019 og 2020 fikk Anne Riyah tid til å skrive tekster og lage musikk til. Flere demoer ble til hjemme i stua. I 2021 ble produsent Espen Gulbrandsen kontaktet, og i samspill med ham ble albumet til. Albumet slippes i januar 2023, og spilles i sin helhet live 29. april på Spor 5.