Hopp til hovedinnholdet
  • Tirsdag 04. juni 2024
  • 17:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Åpent debattmøte: Slik bygger vi framtidens Stavanger

Tirsdag 4. juni inviterer OBOS til debatt i kulturhuset Spor 5 fra klokken 17. Da blir det to timer med innlegg og samtale om hvordan byen skal bygges for framtiden. Med på det åpne møtet er ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H), byarkitekt Henrik Lundberg, OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj, prosjektdirektør Helge Eggja fra OBOS i Stavanger og kommentator Leif Tore Lindø fra Stavanger Aftenblad. Debatten ledes av arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg.

– Befolkningsvekst, dyrere boliger og for lite nybygging. Stavanger vil de neste tiårene trenge flere tusen nye boliger. Hvor og hvordan skal denne byutviklingen skje?

– Boligprisene har igjen begynt å skyte fart, samtidig er boligbyggingen kraftig redusert. Hva gjør det med folks mulighet til å skaffe seg den boligen de trenger?

– Sykepleierindeksen viser at bortimot 30 prosent av boligene i byen er innenfor rekkevidde for en singel sykepleier, men bygges det nok nye boliger de unge som skal inn på boligmarkedet har råd til? Og hva med de eldre? Blir det nok boliger tilpasset godt voksne som vil bo i eget hjem livet ut?

– Er trehusbyen et hinder for en framtidsrettet byutvikling? Er det riktig å bygge hus i moderne arkitektur som bryter med den gamle stilen?

– Hvor vellykket er satsingen på bybåndet mellom Stavanger og Sandnes som et sentralt område for byutvikling og fortetting?

Dette er noen av spørsmålene vi tar opp til debatt, og det blir mulighet til å stille spørsmål til deltakerne.

Arrangementet starter klokken 17, men møt opp i god tid. Da rekker du en rask matbit og kaffe før møtet starter. Adressen til kulturscenen Spor 5 er Jernbaneveien 3. Debatten kan også følges direkte på Facebook-siden til OBOS.