Hopp til hovedinnholdet
  • Fredag 01. november 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Barry Guy med Kitchen Orchestra

Vi tror det blir en av høstens mest spennende konserter i Stavanger når den legendariske britiske bassisten Barry Guy sammen med fiolinisten Maya Homburger møter Stavangers eget Kitchen Orchestra fredag 1. november. på Spor 5

Ekteparet Maya Homburger og Barry Guy møttes i 1988 . Begge hadde fremragende posisjoner i britisk musikkliv: Maya som barokkfiolinist under John Eliot Gardiner, Trevor Pinnock og Christopher Hogwood, Barry som solobassist i gjentatte av London sine større orkester.

Siden har de gått sine egne veier sammen: Barry startet London Jazz Composers Orchestra, the Barry Guy New Orchestra og nylig the Blue Shroud Band.

Fra den uendelige merittlisten kan nevnast at Barry Guy er æresdoktor ved Universitetet i Middlesex, og har et æresprofessorat ved rytmisk konservatorium i København. Disse høye og formelle titlene til tross, kan man lese i biografien om ham: Barry Guy er en innovativ bassist med kreativ diversitet i jazz-improvisasjon, kamre og orkestermusikk med uvanlig variert erfaring og vilje til eksperimentering, understrekte av en dedikasjon til kontrabassen og et ideal om musikalsk kommunikasjon.

Dette idealet deler Kitchen Orchestra med Barry og Maya, og de ser frem til å møte gamle og nye venner til konserten som det bl.a. blir fremført to verk, spesialskrevne for Kitchen Orchestra: «For To End Yet Again» og «Amphi / Three Meditations for Cecil Taylor»

 

Medvirkende musikere;

Barry Guy – bass
Maya Homburger – fiolin
Heidi Kvelvane – alt sax
Kristoffer Alberts – tenor sax
Petter Frost Fadnes – bariton sax
Didrik Ingvaldsen – trompet
Dominique Brackeva – trombone
Gaute Vikdal – bass trombone
Vidar Schanche – gitarer
Gro Austgulen – fiolin
Johan Egdetveit – trekkspill
Dag Magnus Narvesen – perkusjon/trommer
Øivind Dale – piano
Signe Irene Time – vokal

 

KJØP BILLETT