Hopp til hovedinnholdet
  • Onsdag 12. juni 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Bjørn Marius Hegge`s Loose Items med Insimul – Urfremføring av nytt verk

Insimul, nyMusikk Stavanger og Stavanger jazzforum inviterer til urfremføring av Bjørn Marius Hegge sitt verk for Insimul og improvisasjonstrioen loose items med Bjørn Marius Hegge, Hans Hulbækmo og Oscar Grönberg onsdag 12. Juni 20.00 på Spor 5! Dirigent Thomas Rimul er satt til å styre skuta. Publikum kan også regne med flere godbiter på programmet fra både Insimul og Loose items!

Bjørn Marius Hegge sier om verket;
«Jeg har laget et verk for Insimul og trioen Loose Items hvor jeg forsøker å forene to ulike måter å jobbe på. En klassisk tradisjon hvor alt er gjennomkomponert og en tradisjon der improvisasjon står sentralt. I dette tilfellet vil triostemmen være helt improvisert akkompagnert av sinfoniettaen. Jeg har forsøkt å lage noe som jeg tror det kommer til å bli morsomt for oss i Loose Items å spille på. Det musikalske målet har vært at trioen skal spille videre på ideene og gjerne ta tak i tematikk fra det noterte materialet. Trioen og vår spillemåte har vært en sentral inspirasjonskilde til jobben med å utvikle dette verket. Jeg er veldig spent og gleder meg til vi skal improvisere oppå. Om jeg skal beskrive verket rask vil jeg si at det er i en modernistisk stil, med mye utbrudd og gester og fakter som fyker rundt. En god del fart. Til tider er det litt morsomt og til tider er det litt skummelt».

Bjørn Marius Hegge er en norsk jazzmusiker og komponist. Bjørn Marius er utdannet ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim og medvirker i flere konstellasjoner, blant annet Hegge og Kjetil Mulelid trio. I 2016 fikk Bjørn Marius Spellemansprisen i jazz for innspillingen av Hegge`s debutalbum «Vi är ledsna, men du får inte längre vara barn».

Loose Itmes er et ensemble med fokus på den kreative skapelsesprosessen. Musikken er improvisert og lages i sanntid på konsertvisning. Trioen består av pianisten Oscar Grönberg, trommeslager Hans Hulbækmo foruten Bjørn Marius Hegge på bass.

Insimul er en sinfonietta med base i Stavanger. Ensemblet består av lokale, profesjonelle musikere. De spiller samtidsmusikk og gjør sjangeroverskridende prosjekter, gjerne i samarbeid med andre aktører.

Thomas Rimul har diplomeksamen i dirigering fra Norges Musikkhøgskole og er en profilert samtidsmusikkutøver med over 170 urframføringer bak seg. Han er kunstnerisk leder for Ensemble Ernst, et av Nordens ledende samtidsensembler, sjefsdirigent for Ensemble KammerKlang og tidligere sjefsdirigent for Arktisk Sinfonietta i Tromsø. Han har dirigert de fleste av landets orkestre.

Konserten er gjort mulig med tilskudd fra Norsk kulturråd og Stavanger kommune.

KJØP BILLETT