Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 04. november 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Cohen på norsk

Kom og hør Leonard Cohens musikk i ny drakt! Dyktige musikere og vokalist Emma Remine har samlet seg i et spennende prosjekt. De presenterer Leonard Cohens kjente låter for deg i ulike sjangre og stemninger - alle på norsk! Leonard Cohen er kjent for de fleste. Noen kjenner alle hans låter. Noen kjenner best plata «Hadde månen en søster», hvor ulike norske artister fremførte Cohen-låter oversatt til norsk av Håvard Rem. Noen kjenner kanskje bare sangen Halleluja fremført av Jeff Bukley - eller av Kurt Nilsen & co. Men uansett om du er ihuga Cohen-fan eller om du knapt har hørt hans låter, vil denne musikken fenge!

Bandets første konsert i Spira i Flekkefjord ble varmt mottatt, med utsolgte billetter og stående applaus. Sjøboden Live Scene i Mandal, Kulturhuset i Lyngdal og Farsund fjordhotell ble utsolgt. Våren 2022 holdt bandet konserter i Vennesla Kulturhus og i Teateret i Kristiansand med over 200 solgte billetter til sammen.

Emma Remine har med seg den dyktige gitaristen Geir Bjørknes Grande på scenen, den spennende trommisen Kjell Martin Sirnes, den stødige bassisten Erling Andreas Gundersen, og ikke minst den erfarne pianisten Arne Marthinsen.
Emma Remine Reisvaag Sunde kommer fra Farsund. Hun har opptrådd med jazz og klassisk sang i flere år. Siste tiden har hun hatt flere opptredener også i andre sjangre, som country, pop og rock.
Arne Marthinsen kommer også fra Farsund. Han er pianist. Han dirigerer flere kor og har komponert musikk til lokale teateroppsetninger. Han er sentral i revyforestillinger på Farsund kino og spiller i flere bandGeir Bjørknes Grande er freelancegitarist og er bosatt i Grimstad. Han er en allroundgitarist med en forkjærlighet for buldrende og heftige gitarsoloer, så vel som sarte og melankolske linjer. Han spilte på Silje Torsøes debutalbum «Closer» og spiller i salmebandet Österhuus, foruten i ulike konstellasjoner av coverband
Kjell Martin Sirnes fra Flekkefjord, nå bosatt på Lista, er frilans trommeslager/perkusjonist, som utover forskjellige jazzkonstellasjoner de siste ti år, har spilt fast med Myrull og Joe Rusi. Nylig ga han ut plata Ashes & Glow sammen med Torbjøn Dyrud og Mats Eilertsen.
Ole Kelly Kvamme fra Arendal er bassist og er denne gangen vikar i Cohen på norsk. Han er en allsidig og meget dyktig bassist, som har spilt for og med en rekke artister, både i studio og live.

Alle 5 setter de sine preg på Cohens låter. Resultatet blir en variert og spennende konsert.