Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 09. februar 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Elin Furubotn med band

Elin Furubotn er ute med sitt niende album: «Resirkulerte Rim og Regler». Albumet består av rim og regler som har gått fra munn til munn, helt fra 1700-tallet, som Furubotn har laget musikk til. Et spennende prosjekt om kulturarven vår.

Elin Furubotn og et stjernelag av musikere har pustet nytt liv i urgamle rim og regler som hun lærte av sin mormor, en kulturskatt tilbake til 16-1700 tallet. Elin ønsket å kombinere instrumenter fra mormor sin tid med instrumenter fra andre land og kulturer- for å plassere den tradisjonelle norske kulturarven inn i en mer verdensomspennende kontekst. Her høres trøorgel, hardingfele, persiske santur og saz, klarinetter med kletzmer musikk fra øst-europa og jødisk tradisjon, og latinamerikanske rytmer. Komponist og produsent Sverre Indris Joner har med seg et hjemmesnekra «resirkulert» trommesett med gamle grytelokk og kakeformer, og på scenen står også melkespann som en rytmisk figur. Sauebjeller, griser og låvedør som knirker, brukes tidvis som trommeloops og er inkorporert i en del av musikken.
Musiker og tremenningen til Elin, Sigbjørn Apeland, intervjuet hennes besteforeldre i 1993, hvor de sang gamle rim og regler inn på kassett. Elin tok tak i sangene og laget nye melodier.
Elin har alltid vært opptatt av å formidle sine egne tekster, og mener vi også har mye å lære av slike gamle rim og regler. Det kan ligge mye visdom og klokskap i de underfundige tekstene, som vi kan bruke som fine metaforer, og musikken er tilgjengeliggjort for voksne.
Elin og bandet hennes hadde tre strålende konserter da albumet ble sluppet, sist i Kulturkirken Jakob, med særdeles gode tilbakemeldinger. «Jeg er overrasket over den overveldende gode responsen, at folk var så positive og engasjerte». Det sier Furubotn til NTB om hvordan låtene på hennes seneste album, «Resirkulerte rim og regler», ble tatt imot da hun tok en turnésving i kjølvannet av albumslippet på tampen av november, og Kulturplot omtalte at Elin og hennes musikere virkelig «Får rim og regler til å svinge».
Denne torsdags kvelden i februar tar hun med seg et stjerneband og gleder seg til konsert i sin egen hjemby på Spor 5.

MUSIKERE:
Elin Furubotn
Sverre Indris Joner,
Sigbjørn Apeland,
Javid Afsari Rad
Tuva Færden