Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 19. oktober 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Espen Eriksen Trio & Andy Sheppard

Melodiske mestere i samarbeid med britisk jazzstjerne. Espen Eriksen Trio og den prisvinnende britiske saksofonisten Andy Sheppard spilte sin første konsert sammen i London i 2016. Fra første tone var det klart at dette var en perfekt match. For å sitere jazznettstedet All About Jazz, “the symbiosis between the saxophonist and the trio is truly remarkable”. I 2018 gav de ut sin første plate sammen, «Perfectly Unhappy», som etter turneer for fulle hus Europa rundt, ble fulgt opp med livealbumet «In the Mountains».

Etter 15 år, en jevn strøm av kritikerroste plater på Rune Grammofon og turnering verden rundt er Espen Eriksen Trio god etablert på den internasjonale jazzscenen. Med sin melodiske minimalisme, subtile komposisjoner og tette samspill har de skapt sin helt egen sound.

Andy Sheppard på sin side har gjennom sin mer enn 40 år lange karriere spilt med storheter som Gil Evans, George Russell og Carla Bley og gir også ut plater i eget navn på ECM.

Sammen skaper de melodisk jazz av beste merke som har fått anmelderne til å hente frem  superlativene og trekke linjene tilbake til Keith Jarrett og Jan Garbareks legendariske «Belonging»-kvartett.
I høst kommer deres tredje, og trioens sjuende, utgivelse. Vi får med andre ord servert rykende fersk musikk fra scenen på Spor 5.

Besetning;
Andy Sheppard – saksofon
Espen Eriksen – piano, komposisjoner
Lars Tormod Jenset – bass
Andreas Bye – trommer