Hopp til hovedinnholdet
  • Fredag 12. mai 2023
  • 19:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Eyolf Dale Trio (Maijazz)

Med Dale, Kleive og Zanussi er det duket for en kveld med et uhyre tett og dynamisk samspill med både improvisasjon, uventede vendinger og gjennomarbeidede komposisjoner fra øverste hylle!

Mange av de største jazzpianistene har gjort noe av sitt fineste arbeid i små format: Bill Evans, Keith Jarrett, Brad Mehldau har alle hatt legendariske trioer, og nå har en av de fremste norske pianistene de siste årene også en! Eyolf Dale har tatt med seg rytmeseksjonen fra Wolf Valley-bandet og satt sammen et trespann av musikere i det absolutte toppsjiktet.

Musikalsk har Eyolf Dale beveget seg i et melodisk og rytmisk utforskende, syngende og klangrikt leie, til glede for jazzelskere verden rundt. I 2021 kom plata BEING, et særs lyrisk og sjelfullt album i skjæringspunktet mellom jazz og klassisk, som falt i smak både hos publikum og musikkpressen.

Trommeslager Audun Kleive er intet mindre enn en legende i norsk jazzhistorie. Med nærmere to hundre utgivelser bak seg, utallige turneer inn- og utland, og en formidabel evne til improvisert samspill, har han markert seg som en inspirasjonskilde for flere generasjoner unge musikere. Bassist Per Zanussi har siden sent 90-tall markert seg som en høyst original og søkende musiker og komponist, og er viden kjent for sine egne band og orkestre.

Besetning;
Eyolf Dale – piano, Per Zanussi – bass, Audun Kleive – trommer

KJØP BILLETT