Hopp til hovedinnholdet
  • Mandag 27. mars 2023
  • 19:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Farasoo

Farasoo er en Oslobasert duo, startet av Bjørk-Guinevere Kinsella Eide (piano/elektronikk) og Mirsaeed Hosseiny Panah (santoor/elektonikk) i 2019. Kombinasjonen av disse instrumentene er sjelden sett før, noe som gjør Farasoo til et unikt og spennende ensemble. De blir beskrevet som dypt tilstedeværende og suggererende, med svært tett samspill. Duoen har siden starten eksperimentert med å finne sin egen sound gjennom å kombinere musikernes mangfoldige bakgrunn og jobber med improvisasjon og egenkomponert musikk. Kom og opplev duoens nydelige atmosfære og inderlige samspill på Spor5!

Bjørk-Guinevere Kinsella Eide er utdannet pianist og dirigent ved Norges musikkhøgskole, Hanns Eisler hfm i Berlin og musikkonservatoriet i Tromsø. Hun avla sin mastereksamen juni 2022 som ledende solist med Arktisk Filharmoni. Hun frilanser for tiden som pianist, i tillegg til å studere Live Electronics på Norges musikkhøgskole ved Koka Nikaoladze. I 2022/23 er hun tatt opp i mentorprogrammet Cloud:Exit i regi av Talent Norge og Insomniafestivalen som resulterer i konsert under festivalen 2022, samt et samarbeid med Tromsø Stumfilmfestival i april 2023. Bjørk har mottatt en rekke stipend for sitt musikerskap, bl.a fra SNN-stiftelsen, Bodø Kommune kulturstipend og Tom Wilhelmsens stiftelse. Mars 2022 lanserte hun sitt eget soloprosjekt A Hidden Place, med svært god mottakelse.

Mirsaeed Hosseinypanah er en iransk komponist og musiker, med santoor som hovedinstrument. Hans nysgjerrighet mot ulike musikkgrener motiverte ham til å studere klassisk musikk (komposisjon og dirigering) og jazzmusikk i Norge. I 2013 fullførte han mastergraden i komposisjon ved Tehran University, og i 2022 fullførte han sin andre mastergrad ved Norges musikkhøgskole (NMH). I tillegg til å bli invitert som solist ved en rekke anledninger har han fått flere oppdrag som komponist, bl.a. under Borealisfestivalen 2022 og i samarbeid med Arktisk filharmoni april 2023. Basert på hans mangfoldige bakgrunn i persisk, jazz og klassisk musikk, tror Mirsaeed at det fremdeles finnes et musikalsk språk der ute som kombinerer alle tre.

KJØP BILLETT