Hopp til hovedinnholdet
  • Søndag 05. november 2023
  • 18:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Flamenco – «Mellom Batas og Drømmer» / «Entre Batas y Sueños»

Velkommen til et pulserende og fargerikt flamencoshow! Buenos Aires-baserte Carolina Ruarte «la Porteña» møter vårt lokale ensemble av musikere Asgeir og Mo, Bodhild, Kjetil og Esteban. Godt akkompagnert av de lokale danserne Ana og Kjersti vil Carolina «La Porteña» (« jenta fra havnebyen») servere oss et forførende show av flamenco på sitt beste! Showet «Entre Batas y Sueños» (Betyr noe henimot «Mellom slør og drømmer») vil ta oss til en drømmeverden hvor spanske kjoler med lange haler vil sveive i luften mens kastanjetter og fiolintoner tar oss til hjertet av spansk musikk. Programmet spenner fra klassisk flamenco til spansk inspirerte slyngende, varme toner Dette showet er en visuell og musikalsk opplevelse med første klasses musikere og teknisk avanserte dansere. Kom og bli med! Føl energien generert av denne gjengen! Du vil kjenne at ditt hjerte blir dansende i flere dager!

Om artister: 

Carolina Ruarte : Flamenco Danser
Danser og dansepedagog i spansk og klassisk dans. Hun er utdannet ved El Conservatorio de Danza y Musica Surif i Buenos Aires, Argentina, hvor hun startet å studere dans allerede som 6-åring. Hun leder sitt eget flamencostudio i Buenos Aires, og reiser også rundt på andre institusjoner og gir undervisning. Hun har sin flamencobase i Sevilla hvor hun samarbeider med store navn innen flamenco. Hun har eksamen i flamencodans med spesialitet i «Bata de Cola» , «kjole med hale»,

Carolina har deltatt i og produsert en lang rekke forestillinger. Hun er ofte på Teater Bolivar og Tablao la Chispa i Buenos Aires.

I Stavanger så vi henne på scenen høsten 2022 i operaen Carmen, under ledelse av Elizabeth Norberg-Schultz.

Esteban Cuesta: Flamenco gitar
Esteban er en Stavanger basert gitarist opprinnelig fra Malaga i Spania. Han begynte å spille flamencogitar tidlig i barndom med sin bestefar. Senere i en alder av 17 gikk han under lære av Jose Antonio Garcia, et kjent navn innen flamenco- som introduserte Esteban til flamencoens diverse stilarter og kompleksiteten i denne type musikk. Esteban har i 25 år spilt flamencogitar i diverse arrangementer både i Spania og Norge. Han har vært regissør og gitarist  for radio og TV show samt akkompagnert en rekke flamencoartister både i Norge og Spania.

Bodhild Våssgård: Cello
Bodhild Vossgård har etter sine studier på piano og cello jobbet som cellist i Stavanger Symfoniorkester. Siden 1997 har hun også komponert og gitt ut følgende seks album:

2006-STRANDMUMMEL. Her medvirker 9 musikere samt sangeren Randi Tytingvåg.
2012- FREE. Cello solo.
2017-OMFAVN. Trio for fiolin, cello og klaver, cellosonate samt fem sanger med Mareike Wang.
2018-HJERTEÅPNER. Musikk for kammerorkester, klaver, trompet/ flygelhorn og Mareike Wang.
2020-CELLOGAVER Cello solo
2021- VOGGESONGAR TIL JORDA. Sanger med Hanne Vasshus, cello og klaver.

Hun har også komponert og spilt musikk til teater, ballett og film. Flere av hennes vakre og komplekse komposisjoner har egnet seg til flamencodans, noe som de seneste årene har ført til et tett samarbeid med flamencoens dansere og musikere.

Kjetil Hana: Perkusjonist
spiller, jammer og komponerer på både gitar, perkusjon, piano og kontrabass. Har spillet med forskjellige musikere både i inn- og utland. I Stavanger var han i flere år kontrabassist i gruppen «Gjøk», og el-gitarist i gruppen «Los Antenas».  Kjetil har også skrevet filmmusikk til flere av regissøren og forfatteren Trine Volland sine filmer. Siden 2010 har han fungert som flamenco-perkusjonist for Kjersti Dahl og Stavanger Flamenco, samt i perioder for Asgeir og Mo.

Kjersti Dahl: Flamenco Danser
begynte å danse flamenco i 1990 mens hun levde med sigøynerne i Granada, hvor fikk hun lære flamencoen å kjenne i sitt opprinnelige miljø. Siden har hun  gjennom flere år studert flamenco på akademier både i Spania og i Norge. Hun leder og underviser flamencoskolen Stavanger Flamenco siden 2005. Kjersti har laget og deltatt på en mengde forestillinger både med Asgeir og Mo, Esteban Cuesta og Kjetil Hana. Høsten -22 danset hun i Opera Rogaland i oppsetningen Carmen. Koreografiene hun fremfører er egenutviklede.

Ana Steen: Flamenco Danser
Ana har danset flamenco i flere år i Stavanger Flamenco der hun tidlig utmerket seg for sceneshow med egenutviklede koreografier. Hun har hatt flere studieperioder i Spania med flamencobase i Algeciras hvor hun har spesialisert seg på «Bata de Cola» , «kjole med hale», – en egen teknikk innenfor flamencoen. Ana har danset i en rekke flamencoforestillinger med diverse musikere, bl.a Asgeir og Mo. De siste årene har hun innledet et fruktbart samarbeid med Bodhild Vossgård og Esteban Cuesta. Høsten – 22 danset hun i oppsetningen «Carmen» i Opera Rogaland.

Asgeir og Mo
Stavangerbasert kvartett som spiller flamencoinspirert musikk. «The music is a mix of energy and passion, and it`s «exquisite, lyrical, nuanced and rich» (All About Jazz Magazine). Gruppen startet i 2007. I 2012 ga de ut albumet «Danza de Andalucia». Denne fikk gode kritikker i ca 15 land.

Alle er aktive musikere i mange prosjekter. De har spilt på en rekke arrangement rundt omkring, både solokonserter med og uten flamcodanser, og på diverse eventer. Sommeren 2018 spilte gruppa flere konserter i Sør-Spania, bl.a på Tarifa med flamencodanserinnen Noelia Sabarea. Gruppen består av:

Asgeir Aarøen: Gitarist i klassisk musikk og flamenco. Komponerer all musikken i gruppa. Har bakgrunn frå flere musikkstiler, med størst fokus på den spanske musikken. Som komponist har han «..natural gift for melody and dance beat» (6 Moons), og «…a magnificent guitarist» (Critical Jazz). «Asgeir Aarøens guitar technique is plainly rooted in Southern Spain, but its language takes in the Balkans, gipsy jazz, jazz fusion, and other influences» (Oliver Arditi). Asgeir er også gitarlærer i Stavanger kulturskole.

Bjarte MoFiolinist i Stavanger Symfoniorkester og freelance fiolinist. Han har hovedsakelig klassisk bakgrunn, men spiller alle slags musikkstiler når han kan. Han spiller med mange av de største artistene i Norge, og er en mye brukt studiomusiker. Hans fiolinspill «..is of the highest standard and superb virtuosity» (Rainlore`s World of Music) , og «..timing, touch and empathy are at exceptionally high level» (audioreview.nl).

Magnus Rød HauglandSpiller kontrabass, mest jazz og latin. Hans spill er beskrevet som «..supportive, fluent and lyrical». Han er en mye brukt studiomusiker og spiller konserter i mange sammenhenger. Han spiller bl.a med artisten Hilde Selvikvåg. Han er også musikklærer på Vågen videregående skole i Sandnes.

Gabriel ChicaizaPerkusjonist opprinnelig fra Colombia, gir gruppa mye av sitt latinske lydbilde. Han er også pianist og driver sin egen pianoskole. Hans perkusjonsspill «..stands out particularly» (Rainlore`s World of Music). Han har turnert mye med Den Kulturelle Skolesekken (DKS) i diverse latinske prosjekt.

Gruppa samarbeider med flere internasjonale flamencodansere på høyt nivå.