Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 13. mai 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Harald Lassen (MaiJazz)

Saksofonist Harald Lassens fargerike tilstedeværelse i norsk jazz de siste årene har definitivt ikke gått ubemerket hen. «Haralds musikk er jazz, men jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn», skrev internasjonal musikkpresse da tredje-albumet Human Samling kom ut i 2020. Det samme albumet ble nominert til Spellemannsprisen og toppet flere årets beste-lister.

Harald Lassen har også preget den internasjonale scenen med turneer, toppkarakter i det amerikanske jazzmagasinet Downbeat og representert Norge på Jazzahead. Han ble i tidlig alder plukket opp av jazzlegender som Jon Christensen og Arild Andersen og har etter hvert staket ut sin egen kurs gjennom enorme mengder band og samarbeid – alt fra den underjordiske technoscenen i Oslo til kirkemusikk til kommersiell popmusikk. Hans internasjonale karriere startet med det trendsettende indiejazzbandet Pixel(2010-2017) og turnerte i samme periode med det prisbelønte bandet Mopti. Sammen med sitt herlige og dypt sjelfulle band kommer Harald Lassen til å gjøre Spor:5 til et godt sted å være, fylt av glede!

Harald Lassen – saksofon, Sander Eriksen Nordahl – gitar, Solveig Wang – keyboard, Bram De Looze – piano, Stian Andersen – bass, Tore Flatjord – trommer