Hopp til hovedinnholdet
  • Onsdag 29. mars 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Jazz i sikte 2023

Onsdag 29. mars er det igjen klart for «minifestivalen» Jazz i Sikte hvor publikum får anledning til å høre 5 meget talentfulle band med varierte musikalske uttrykk. Cellisten Bergmund Waal Skaslien er musikalsk ansvarlig og jobber med de utvalgte bandene frem til selve konserten. Vestnorsk jazzsenter har bak stått dette rekrutteringsprogrammet i hele 20 år hvor fremtidens band møtes til konserter i Bergen og i Stavanger hvor et band i hver by bli valgt ut til festivaljobber. Hvert band spiller 20 minutt

Publikum kan glede seg til å høre følgende fine band;

Bråtuqezz

Bråtuqezz er et nyoppstartet band som tar deg med på en reise gjennom den energiske afro-brasilianske musikkulturen. Improvisasjon og groove er i fokus når bandet utforsker de tradisjonelle rytmene og klavene i en mer moderne jazzkontekst. Med arrangementer og komposisjoner av den brasilianske pianisten Silas Gomes, har de unge norske musikerne i Bråtuqezz forsket og jobbet med afro-brasiliansk musikk det siste halve året.

Besetning;
Silas Gomes – Piano
Tara Tjemsland Lillebø – Vokal
Lars Fauchald Hartmann – Saxofon
Nikolai Heggvik Berge – Gitar
Sigurd Kristoffer Notøy – Bass
Simen Amundrud – Trommer

 

Eplekake
Eplekake spiller musikk inspirert av moderne amerikanske jazzmusikere som Robert Glasper og Gilad Hekselman. Låtene vi jobber med nå er en blanding av omarrangerte standarder, nyere jazzlåter og egenskrevne låter.

Besetning;
Jonas Tyslum Nes – el. gitar
Torbjørn Säll – Piano
Nikolai Lyngra – Kontrabass
Alf Reidar Kongshavn Nilsen – Trommer

 

BAE Trio
BAE trio spiller egne moderne jazz komposisjoner inspirert av Moskus, Ladybird Orchestra, og Esperanza Spalding. I låtene våre veksler vi på å fokusere på rytmikk, harmonikk og det melodiske, og de ønsker å utforske trioen som format. De jobber både med kollektiv improvisasjon og mer gjennomkomponert strekk. De ønsker en likevekt i trioen der vi bytter på å ha rollen som stødig komp og mer frie solister/improvisatører. De skriver låter med og uten vokal.

Besetning;
Adriana Døsvik – kontrabass/vokal
Erlend Johannessen – piano
Bendik Brochs – trommer

 

Betong
Betong en kvartett som spiller frijazz blandet med spenstige tromme beats og råe riff. De veksler mellom frie strekk og komponert musikk. De henter inspirasjon fra norsk folke musikk og musikere som Per Zanussi, Frode Gjerstad og Ken Vandermark.

Besetning;
Erlend Strand Rolfsen – trompet
Jonas Sundal -gitar
Kristian Seines – trommer
Magnus Kaspersen Evjen – saksofoner