Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 29. februar 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

JazzIntro med tuvahalseband og Sondre Moshagen: Lightning trio

Stavanger jazzforum ser frem til å presentere en av fire kvalifiseringsrunder i JazzIntro på selveste skuddårsdagen. Her vil publikum få møte to av landets aller fremste unge band;

Sondre Moshagen: Lightning Trio

Lightning Trio er en energisk pianotrio, som med lyriske melodier, vakre harmonier og rytmisk driv utfordrer lytterne. Trioen utforsker et spekter av stiler og uttrykk gjennom egne komposisjoner, fra 80-tallets popmusikk og intens modaljazz, til 1900-tallets klassiske kunstmusikk. Samspillet preges av spilleglede og nysgjerrighet, som gir rom for uventede og kreative løsninger som oppstår i øyeblikket. Musikerne møttes ved jazzlinja i Trondheim høsten 2022, og er kjent fra band som PESH, ASQ og When I Return.
Besetning;
Sondre Moshagen – piano, Kertu Aer – kontrabass, Steinar Heide Bø – trommer

tuvahalseband

Tuvahalseband er et kollektiv unge musikere med base i Trondheim og Oslo, som spiller komposisjonene og tekstene til fiolinist Tuva Halse. Med en raffinert blanding av nordisk jazz, pop og klassisk kunstmusikk, presenterer de låter som bringer assosiasjoner vel så mye til Kvernberg som til Bach. Ensemblet befinner seg i en lydverden hvor det elektroniske møter det akustiske, og hvor det og kalde og introverte møter det ekspressive og energiske. Tekst og improvisasjon er sentrale elementer i komposisjonene, som strekker seg fra det melankolske til det lekende – fra det melodiske til det åpne. Bandet møttes på Jazzlinja i Trondheim i 2020 og slipper til høsten sitt debutalbum «nemesis/cruel».
Besetning:
Tuva Halse – fiolin, synth og vokal, Sara Fjeldvær – vokal, Emil Storløkken Åse  – gitar, Oda Steinkopf  – bass, Øyvind Leite – trommer

 

OM JAZZINTRO;
Blant over hundre søkere er åtte unge, lovende band plukket ut til å delta i Jazzintro 2024. Gjennom vinteren og våren spiller de på noen av landets største jazzklubber, og under Moldejazz i juli vil ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2024.
En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet har blitt en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. Bandet som til slutt blir kåret til Årets unge jazzmusikere 2024 vil i tillegg til tittel få en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Jazzintro organiseres av Norsk jazzforum med følgende samarbeidspartnere;
Bergen Jazzforum, Nasjonal jazzscene, Stavanger Jazzforum, Dokkhuset Scene, Moldejazz, Nordlysfestivalen, Bodø Jazz Open, Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og Sildajazz. Jazzintro er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.