Hopp til hovedinnholdet
  • Onsdag 13. desember 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Julekonsert med Bjergsted jazzensemble & Bjergsted vokalensemble

Tradisjonen tro spiller Bjergsted jazzensemble og Bjergsted vokalensemble julen inn på Spor5. Det blir et program med stor variasjon i uttrykk og publikum kan glede seg til både nye og gamle arrangementer på kjente og kjære julesanger i storbandbesetning. På denne konserten vil publikum oppleve solistiske bidrag fra jazzlinjens talentfulle studenter.

Ensemblet består av studenter og ansatte fra jazzmiljøet ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS og har i snart 20 år vært en viktig bidragsyter i regionens kulturliv. Siden det prosjektbaserte ensemblet ble startet av Tor Yttredal, har det blitt gjort samarbeid med storheter som bl.a. John Scofield, Chris Potter, Marius Neset, Ralph Towner, Richard Bona, Valkyrien Allstars og ikke minst Rolf Lislevand. Sistnevnte er dokumentert med utgivelsen «Tourdion» fra 2015 med Tore Johansen som arrangør. Kunstnerisk leder for ensemblet er i dag Simen Kiil Halvorsen.

Bjergsted vokalensemble er ledet av Anita Kaasbøll og utforsker friimprovisert og egenarrangert musikk. De leker med klanger, groover, tekst og dynamikk og skaper på denne måten ulike musikalske landskap kun med bruk av stemmen som instrument.