Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 12. oktober 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Kristine Hovda – slippkonsert

Torsdag 12. oktober blir det slippkonsert for Kristine Hovdas etterlengtede andrealbum X, som allerede har høstet strålende kritikker både i norsk presse og utenfor landegrensene. X fikk en femmer i Stavanger Aftenblad og ble kåret til et av årets foreløpig beste album i Vårt Land. Også den toneangivende danske musikkbloggen Bands of Tomorrow anbefalte albumet, og singelen «I Am My Own» havnet på Indie-lista til Spotify.

Flere husker kanskje Kristine Hovda fra årets The Voice, der hun trollbandt publikum og forvirret dommerne med sin egenskrevne låt «Your Body Knows». Hun er blitt sammenlignet med artister som Susanne Sundfør, Judee Sill og Tori Amos, og har samarbeidet med produsent Matias Tellez (Girl In Red, Metteson, Sondre Lerche) på både X og forløperen Y Believe, som kom i 2019. I løpet av høsten slipper hun også X-tensions, som er en samling låter som problematiserer og utdyper tematikken på X.

Kristine Hovda er også forfatter og en av landets beste featurejournalister, og en historieforeller av rang. På scenen stiller hun med jazzpianist Magnus Fjelde på tangenter og elektronikk. Forvent en nær og intim kveld med plass for de store spørsmålene.