Hopp til hovedinnholdet
  • Fredag 04. august 2023
  • 21:30
  • Spor 5
Kjøp billett

Spar 5 – «Snakkes» – Releasekonsert!

Det er klart for releasekonsert på Spor 5 med Spar 5. De gav ut sin første singel i 2017, deretter fulgte den første EP-en våren 2019 og i 2023 er bandet endelig klart med sitt første album «Snakkes».

– Snakkes. Det du sier til kompisgjengen. Det du gjerne skulle sagt til barndomsforelskelsen. Et uttrykk som spenner mellom det hverdagslige og det nostalgiske. Gjennom fem år har Spar 5 utviklet og perfeksjonert låtene som endelig munner ut i bandets debutalbum. Tekstuniverset i låtene tar for seg temaer som forventning, savn, lengsel, usikkerhet og tilhørighet. Skildringer fra det enkle og hverdagslige får selskap av mer dyptliggende og større spørsmål, skriver bandet i en pressemelding.

Spar 5 er et bergensbasert band som spiller sjelfull poprock med norske tekster – på sandnesdialekt. Årsaken til det er vokalistene Birger Buland og Ruben Garred. Resten av bandmedlemmene kommer fra hele landet.

Det er ni låter på albumet. Låtene er inspirert av et bredt spekter av sjangere, og de har levert alt fra dansbare discorytmer til energisk rock med allsangfaktor. Siden de startet å spille sammen i 2016 har de jobbet hardt for å bli et godt liveband. Dette reflekteres også i hvordan låtene er spilt inn og produsert. Mellom utgivelsene har bandet spilt mange konserter på Bergens scener, samt i Stavanger og Haugesund.
Musikere (faste bandmedlemmer):
Ruben Garred (Gitar, Vokal)
Birger Buland (Vokal)
Rolf Bjørke (Bass, backingvokal)
Elias Vatnøy (Gitar)
Benjamin Mørch Rindarøy (Piano, Synthesizer, Orgel)
Vegard Lemme (Trommer)

Gjestemusikere;
Tina Foss, Veslemøy Klevland Sævig, Sigrid Myklebust, Sandra Sunde Vik (korister)