Hopp til hovedinnholdet
  • Tirsdag 25. april 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Storbandserien med Sola storband og Sandnes storband

Stavanger jazzforum starter våren -22 Storbandserien hvor publikum får møte regionens dyktige storband. Våren -23 blir det to storbandtirsdager, først 14. mars med Dalane storband og Bryne storband, mens Spor 5 scenen overtas av Sandnes storband og Sola storband tirsdag 25. april. Publikum kan forvente variert storbandmusikk med alt fra heftig trøkk til smektende ballader.

Sola Storband
Sola Storband ble stiftet i 1983 så i år er det 40-årsjubileum og dette skal feires – som alltid på høsten i Sola Kulturhus. Det er flere medlemmer som har vært med helt fra starten så røttene er helt tilbake til den spede begynnelse. Sola Storband har tradisjonelt spilt stor variasjon av musikk med mange forskjellige vokalister, og har de siste årene spilt både ABBA, Country og Elvis-konserter med stor suksess. Sist år ble det et helspekket Michael Bublé-show og hva som spilles i år får publikum komme å høre med egne ører.

Sandnes Storband
Da våger Sandnes Storband seg på kveldens konsert litt ut av sin musikalske komfortsone som tradisjonelt har vært «medium swing». Det betyr at bandet i vinter blant annet har øvd på låter som «Black Orpheus», «Sussudio» og «Joy of cooking». Hvilke av disse som tåler dagens lys, får bli en liten overraskelse for dagens publikum her på Spor 5. Når dette er sagt, så blir det nok også i dette settet et par swingende standardlåter i gammel god Sandnes-Storband-tradisjon – trygt innenfor komfortsonen.
På vokal: Elisabeth Haukland Westlye.
Sandnes Storband har spillende musikalsk leder i trombonisten Audun M. Wigestrand.

KJØP BILLETT