Hopp til hovedinnholdet
  • Lørdag 17. februar 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Strengefest 2024 – Flying Shoes / Den Norske Amerikalinje – Utsolgt

Det er klart for Strengefest anno 2024, denne gang med to feiende flotte band i Flying Shoes og Den Norske Amerikalinjen

FLYING SHOES

Flying Shoes oppstod i utgangspunktet fra en konsert Helldorado gjorde på Bryne, med et sett utelukkende av låter fra outlaw-country-heltene fra tidlig 70-tall, som Guy Clark, Gram Parsons, Gene Clark, Kris Kristofferson, David Allan Coe, Townes Van Zandt, Steve Earle osv. Det gikk gjetord om denne konserten helt til Tromsø, og konsert nr. 2 var på BlåRock under det velklingende navnet Hestorado, navngitt uten samtykke av Egon Holstad fra iTromsø. Han rettet det senere opp og kom med forslag om et nytt navn, hentet fra Townes Van Zandt og den fantastiske låta, og plata, Flyin’ Shoes. Dette falt i såpass god jord at bandet adopterte navnet. Flying Shoes ble utvidet med musikervenner fra bl.a. The Tramps, og gikk i studio.

I 2008 ga Flying Shoes ut sin eneste utgivelse, og høstet meget gode kritikker.

Flying Shoes er;
Dag Vagle – Vokal, Gitar
Hans Arvid Wassvik -Bass
Morten Jackman -Trommer
Frank Eriksen -Gitar
Erlend Aasland -Pedal steel, Banjo
Stian Tønnesen -Mandolin, Dobro

 

 

 

DEN NORSKE AMERIKALINJE

Akustisk gitarbasert trio med hovedvekt på låter innen country, blues og rootsmusikk. Den Norske Amerikalinje var grunnstammen i hobbybandet Strengemusikken, som gav ut sin selvtitulerte CD i 1998.
Medlemmene i Strengemusikken ble etter hvert opptatt på hver sine områder, men DNA fortsatte med sporadiske konserter. I 2023 kan de feire 25 år som trio, og vil markere det med div. konserter.

Frank Eriksen 
Velkjent musiker fra Stavanger. Har sammen med søsteren Rita utgitt flere kritikerroste album, vunnet Spellemannsprisen og fått flere utmerkelser. Har dessuten spilt med The Tramps, Queen Bees, og Strengemusikken. Har fått ry på seg som en allsidig roots, blues og countryartist.

Kjetil Ottesen
Har vært medlem i flere band gjennom mange år. Har markert seg på mange områder innen musikklivet, som gitarist og vokalist.

Bjørn Kallevig 
Har vært aktiv i Stavangers musikkliv i en årrekke, som visesanger og medlem i band som Bernad Jenkins og Smalhans.  Bidratt som låtskriver og tekstforfatter for EriksenLeif og KompisaneVamp, Sigvart Dagsland, Elin Furubotn o.a.