Hopp til hovedinnholdet
  • Tirsdag 28. november 2023
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Svaneborg KardyB

Svaneborg KardyB er en av de heteste nykommerne i dansk jazz. Debutalbumet Knob ble startskuddet for massiv medieomtale, gode anmeldelser og utsolgte konserter, både i Danmark og i utlandet. De ble også kåret til “Årets nye talent” og “Årets danske jazzkomponist” ved Danish Music Awards Jazz 2019.

Høsten 2020 kom oppfølgeren Haven, også den til god mottagelse. Musikken på Haven er skapt tidlig på morgenen med svart kaffe som hovednæring. Med en minimalistisk, elektroakustisk tilnærming, får de fengende melodier til å fungere sammen med nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers.

Deres tredje album Over Tage kom i 2022 og markerer deres debut for Gondwana Records, et plateselskap kjent for å jobbe med artister som Mammal Hands, Portico Quartet og GoGo Penguin hvis musikk, som det av Svaneborg Kardyb gleder seg over å utforske de fruktbare rommene mellom sjangere. For duoen er det deres mest seriøse og gjennomtenkte plate til nå. «Det kan være vår sterkeste og mest ærlige rekord så langt. Tvil og usikkerhet var på en måte grunnlaget for lyden til albumet, men det er også håp og mange oppløftende øyeblikk, og vi er veldig fornøyde med hvordan det kom ut.» Og det er den blandingen av høyde og omtanke, ærlighet og intimitet som gjør musikken til Svaneborg Kardyb så spesiell og Over Tage til en glede å høre på.

Konserten arrangeres i samarbeid med Folken.

Svaneborg Kardyb |