Hopp til hovedinnholdet
  • Torsdag 04. april 2024
  • 20:00
  • Spor 5
Kjøp billett

Torbjørn Økland band med Jan Toft pluss gjesteartister – UTSOLGT

Torbjørn Økland har i flere tiår vært en skattet musiker, blant annet som medlem av Vamp gjennom 23 år. Hans gitar- og mandolinspill bidro i stor grad til å skape det karakteristiske preget bandet ble kjent for.

«Alt det me va» er Torbjørn Øklands første soloalbum og ble gitt ut 15. september. Her samarbeider Økland med svært dyktige musikere, sangere og tekstforfattere. Han synger de fleste låtene selv, men krydrer albumet med gjestevokalister som Jan Toft, Helene Bøksle og Paul Hansen.
All musikken er komponert og blir framført av Torbjørn Økland sammen med musikere som Halvor Lillesund, Nils Økland, Lars Eirik Støle, Bendik Hofseth, Vegard Fossum, Rudolf Fredly, Lars Jones, Kjetil Ulland, Stein Inge Brækhus, Mick O´Brien, Carl Øyvind Apeland og Gjertrud Økland.

Halvor Lillesund,  Rudolf Fredly, Vegard Fossum, Jan Ingvar Toft, Gjertrud Økland og Marie Klåpbakken blir med på konserten der Torbjørn fremfører musikk fra albumet og mer til.

Økland forlot Vamp i 2014 og har siden reist land og strand rundt som musiker for noen av våre største artister, men også for mindre kjente, dyktige artister. Han har også vært sentral i utformingen av musikalene «Den lange vegen» og «Samson», og i prosjektene «Kings Bay» og «47 minutes». Han har også gitt ut instrumental-albumet «Vintertun» sammen med Halvor Lillesund og Nils Økland.

Underveis i musikerkarrieren har Torbjørn Økland opparbeidet seg en samling iørefallende låter, med tekster av blant andre Kolbein Falkeid, Tom Roger Aadland og Ingvar Hovland. Noen av disse sangene er nå å høre på albumet «Alt det me va» som kommer både som CD, på vinyl og som ligger på alle strømmetjenester.

«Alt det me va» er en musikalsk skattekiste og viser litt av hvilken stor musiker og kunstner vi har i Torbjørn Økland. Han trakterer selv alle gitarer, trompet og flere andre instrumenter. Musikken er mikset og delvis innspilt i ABC Studio i Etne av Økland selv, i tett samarbeid med produsent Kjetil Ulland.

Konserten er støttet av Fond for utøvende kunstnere – FFUK og av Kulturdirektoratet